Tenta

Satt precis och försökte skriva inför min konversatioinstenta. Det gick väl sådär. Har ett bra och roligt ämne (tycker jag), men jag kommer inte på hur jag ska skriva vad historien handlar om. Tänker förresten skriva om filmen "The dark crystal". Den är jättebra!

Filmen handlar om 2 Gelflings, en pojke fostrad av Mystics och en flicka fostrad av Podlings, som ska få fred till världen. För tillfället dominerar ondskan på planeten Thra, i form av varelser som kallas för Skeksis. Detta beror på att en kristall, som för längesedan var god och gav balans i världen, har gått itu och blivit mörk.

Jen (som pojken heter) och Kira (flickan) råkar ut för ett stort äventyr, och man får träffa på massor av roliga och intressanta varelser.



Filmen tog lång tid att göra, bland annat för att alla karaktärer är dockor. Jag älskar sådana filmer eftersom det är så mycket konst i det hela. Det är detsamma som "Nightmare Before Christmas", "Corpse Bride", "Wallace and Gromit" m.fl. Denna är lite annorlunda, men gillar du de filmerna som jag radade upp, så titta på "The Dark Crystal" också :)

Nu ska jag nog sätta mig och titta på filmen. Blev sugen på det + att jag kanske kan få lite inspiration till talet.

Tack och hej!

Kokoskakor

Jag har bakat kokoskakor! Ja, inte idag då, utan i torsdags. Tyckte att "Nu är det dags!". Och så blev det :)
Men nu blev jag sugen på Magnum... Reklam för det på TV nu. Men jag vill ha mandel och inte tempation. GAH! Sötsugen!!! Jaja, några dagar till, så. Köper bara godis varannan helg förstår du. Varför? Därför. Får dåligt samvete att lägga ut pengar på något så onyttigt :) Så jag försöker trappa ner. Det går väl sådär :P

Trixi har fått fnatt. Igen. Hon håller på att bli överlistad av sin svans och sina ben. Jobbigt det där. Hon har fått jättemycket godis idag förresten. Vi var på grillkalas hos Jockes bror Martin idag. Så Trixi fick en del marinerat, grillat kött och en del korvbröd. Så hon fick nöja sig med det som kvällsmat faktiskt :) Hon hade ändå inte ätit sitt torrfoder efter att ha fått så mycket gott.

Det är första Harry Potter på 3an just nu. Quidditchmatchen för tillfället. Tycker väl att de flesta filmerna är okej. Fast den senaste (Fenixorden) kändes mest som en mellanavsnitt. Hoppas de sista blir bättre i alla fall.

Nä, nu får det räcka för idag. Ska försöka bli bättre på att skriva (jag vet, har sagt det många gånger), men det kommer nog inte gå så bra. Måste skriva script till konversationstentan och träna kanji. Så tyvärr kommer jag nog inte ha tid.

Nä, kokoskakor, here I come!

Puss


RSS 2.0