förkyld.

Jaha, då har man blivit förkyld under natten. Väldigt otrevligt... Också har jag föreläsning idag som jag måste gå på. Och en del ärenden som måste göras. Men det ska väl gå okej. Det är ju faktiskt inte den värsta förkylningen jag har varit med om. Jag har bara lite huvudvärk och är lite snuvig med täppt näsa.

Otto har en av sina bustimmar igen. Det är alltid så att när jag börjar vakna så kommer han och ska gosa. Man får spinnande läten i öronen och en kall, kittlande morrhår på kinden och blöt nos i näsan (jo, det är sant). Sen tar det fart! Så fort man har satt en fot på golvet börjar hans tokigheter. Han ska upp på allt, i blomkrukorna efter jordklumpar, upp på diskbänken efter diskvatten (utan diskmedel då) osv. Helt plötsligt tar det stopp, för då måste han fylla på energin med mat. Ur de andras matskålar. Sin egen sparar han till sist (smart katt?). När det är gjort drar det igång igen. Sen håller det på i mellan en halvtimme och en timme. De dagarna jag ska till skolan tror jag att hans tokigheter slutar ungefär när jag stänger dörren efter mig.

Nu måste jag sluta eftersom jag ju ska till skolan idag. Också måste jag gå ut med Trixi innan dess.

Kramar, hörs senare!

full rulle.

Oj oj oj, jagh ar redan hunnit med en massa saker! Fastän att klockan bara är halv tre så har jag ätit frukost, beställt kurskataloger, laddat hem föreläsningsmaterial, tagit bort gammalt nagellack, läst några sidor ur kurslitteraturen, träffat mamma på lunch och handlat mat. Och nä, jag gick inte upp klockan fem i morse (vilket stackars mamma gjorde) utan jag kunde i lugn och ro sova till halv 10. Och jag har ändå inte känt att jag har stressat. Så underbart!

Till lunch idag blev det Burger King mat. Club Chicken Baguette Meal (eller vad den heter) med coca och pommes. Inget nyttoaktigt här inte! Och det var bara SÅ gott. Måste vara ett halvår sedan jag sist åt något sådant. 18 april tror jag att det var, ganska exakt. Det var då jag var hårmodell sist och då åt vi mat från McDonalds. Sen dess har det nog inte blivit något sådant onyttigt. så det var på tiden!

Kursboken jag läser just nu heter "Totala institutioner" och den är skriven av Erving Goffman. En av de mer okej böckerna vi har läst hitintills. Den handlar om hur det är för en individ på en total institution (fängelser, militäranläggningar, mentalsjukhus m.fl), om kontakten mellan intagen och personal, den intagnes förnedring på olika sätt, skillnaden mellan vardagen i samhället och vardagen på en institution m.m.

Totala institutioner - fyra essäer om anstaltslivets sociala villkor

Med tanke på att jag har ca 260 sidor kvar att läsa i boken så bör jag nog sluta skriva här för stunden. Kanske dyker upp ett inlägg till senare ikväll, men förvänta er inget.

Kramar

tillökning.

Vi har fått tillökning i familjen :) En busig och underbart charmig liten sak. Nä, jag har inte fått en liten människobebis, utan tillökningen består av en sötsak till kattunge. En liten pojke är det och han är numera döpt till Otto.

Otto har redan satt Simon som sin förebild, vilket märks genom att han äter så mycket som det bara går. Men till skillnad från Simon så äter Otto allt. Kattmat, hundmat, bröd, gräddfil... Även oliv och, hör och häpna, lök! Här kommer en bild på gullkatten:




Det får vara allt för idag. Kramar och godnatt!



länkar.

Här kommer lite fina länkar :)


Presentkort genom att samla poäng:
http://www.freestreet.se/?r=21348


En tävling:
http://saos.blogg.se/2009/september/tavling-vinn-3-skuggor-fran-mad-minerals.html?_tmp=e6d70676d04c326f3f88bbafcc1ae0c2d85c27e6


Nu ska jag plugga lite kriminologi.

Kramar sålänge!


f'låt.

Fick precis en "utskällning" av mina systrar för att jag inte skriver på bloggen. Hehe, det var ju inte direkt den värsta utskällningen om man säger som så :P De sa mest att de kollar min blogg flera gånger i veckan men det står aldrig något nytt. Förklarade då för dem att jag inte orkar. Sen har jag ingen digitalkamera heller, så det blir inget roligt på bloggen då.

Kram!

RSS 2.0