Massor.

Återigen har jag inte skrivit så mycket de senaste dagarna. Inget konstigt med det eftersom jag sitter med en hemtenta för tillfället och har haft två stycken redovisningar som skulle bli klara på samma gång. Det kommer nog inte att bli så mycket mer innan den 5 maj (det är då tentan ska vara inlämnad), jag kommer helt enkelt inte hinna. Varken att skriva här eller att ordna med den nya designen. Men det kommer så småningom!

Nu ska jag sitta med tentan en halvtimme (eller nåt) och sen ska jag nog spela lite innan läggdags.

kramar och natti på er alla!

Hellsing

Nu ska jag göra frukost och sen ska jag äta den vid något avsnitt av Hellsing Ultimate OVA.

File:Hellsing TV cover.jpg



kram och hej för stunden

Blondie!

Glömde förresten säga att jag har blivit blond nu. Ingen mer rödtott på ett tag :)

 

Vad tycker ni om det? Hela håret ska tillslut bli som det är i hårbottnen, men det är otroligt svårt att få ur röd färg. Och eftersom jag inte vill slita på håret för mycket kommer jag inte färga det igen förrän jag ska färga utväxt.

 

kramar sålänge!


PS.

Ni kan vara lugna, jag håller på att planera om designen på min blogg. Will go spring-/summerstyle!

kramar och godnatt, nu ska jag sova!

DS.

Paj.

Den blev klar tillslut! Och supergod ^^ Jag åt massvis med både paj och sallad, och drack en hink med coca till det hela (det hade nästan blivit en hink full i alla fall). Här kommer en fin bild på det mumsiga (bilden tagen med min superdåliga men älskade kamera):



Vad tycker ni? Ser den god ut? Jag skriver hur jag har gjort, ifall ni vill göra en själv.

Pajdeg (till 25 cm form):

3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 gram margarin eller smör
1½-2 msk vatten

Ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt margarinet skuret i bitar och finfördela det i mjölet. Häll i vatten och knåda snabbt ihop till en deg (det blir lite klibbigt i början). Om man har tänkt kavla ut degen så lägg den i kylskåp i ca 30 minuter först. Då ska den inte fastna i bakbordet. Men man kan också göra som jag brukar göra och trycka ut degen direkt i formen. Nagga degen i botten med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 10-15 minuter.

Fyllning:

Du kan välja i princip vilken fyllning som helst till din paj. Antingen kan du köra på en vegetarisk variant med till exempel paprika, lök, svamp, fetaost , squash m.m. Eller så kan du köra med kött (som jag gjorde idag). Jag hade i kassler, spenat, purjolök, paprika och svarta oliver. Som sagt, du fyller pajen med precis vad du känner för.

Skär upp det du vill ha som fyllning, fördela på pajskalet i formen och sen är det bara äggstanningen kvar.

Äggstanning:


2-3 ägg
2-3 dl mjölk
Salt och peppar

Du väljer hur mycket du vill ha själv. Häll stanningen över fyllningen och skjuts in i ugnen på 175 grader.

Pajen är klar när äggstanningen har stelnat till helt igenom, ca 30-45 minuter beroende på hur mycket stanning du har hällt på. Skulle skalet börja bli för brunt innan pajen är helt klar, täck med ugnsfolie så klarar den sig utan att bli bränd :)

Där har du en paj! Berätta gärna om ni gör en egen, vad ni hade på, hur det gick osv.



Nu hade jag tänkt plugga lite inför hemtentan som ska vara inne den 5 maj. Har två artiklar som ska läsas och jämföras med varandra.

kramkram!

Jodå, så kan det bli.

Idag har det varit shopping med Frida (som jag skrev i förra inlägget att det skulle bli). Jocke var inte med, han låg och sov som vanligt. Latmask är han :) Jag köpte absolut ingenting, men det gjorde inte så mycket.

Tänkte ta mig ut på måndag igen och se om jag hittar något i affärerna vi inte gick i. Också ska jag kanske köpa en sommarklänning på Kappahl. Denna är det. Visst är den fin! Och jag kommer få 25 % rabatt på den eftersom jag ska bli klubbmedlem samma dag jag köper den, så den kommer kosta ca 370 kr. Lite mer än vad jag brukar ge, men det är inte jättefarligt mycket för en klänning.

När Frida hade stuckit gick jag och Jocke till Pildammsparken. Vad ska man liksom göra när det är så härligt ute? Visst, jag kan lika lätt sitta inne och titta på film eller läsa hela dagen, fastän att det är sol, men denna gången var det Jocke som föreslog det. Att han gör det är ganska sällan, så jag får ta tillfället i akt :)

De senaste 2 timmen har jag stått och lagat mat. Det blir paj till middag/kvällsmat idag, kasslerpaj med spenat, paprika, purjolök och oliver. Kom på nu att jag skulle haft tomatskivor på också... Jaja, det är inte viktigt :) Tyvärr råkade det nog bli lite för mycket äggstanning, det vill inte stelna helt och därför är pajen inte klar fastän att den har stått i ugnen i evigheter :( Tror det var likadant förra gången... Har nog alldeles för mycket fyllning i som jag vill täcka med stanning, så det är väl därför det blir lite för mycket vätska på.

Men nu ska jag gå och titta till den igen. Har jag tur har den blivit klar nu!

kramar sålänge!

Tjohej!

Då försöker jag igen :) Det var ett tag sedan sist. Jag verkar vara väldigt dålig på att hålla igång det här bloggandet. Jag klarar av det i perioder men sen försvinner det helt ur min planering. Well, here we go again!

Jag och Jocke har köpt oss en symaskin (som ni borde veta ifall ni har läst tidigare inlägg)! Och jag är fortfarande hellycklig ^^ Än sålänge har det inte blivit så mycket sömnad, jag har helt enkelt inte haft någon inspiration. Men i förgår var jag på stadsbiblioteket och tittade i lite böcker och fick då en del idéer. Här kommer lite bilder på framtida projekt:













Vad tycker ni? :) Tänker nog börja med den stora väskan, sen får jag se vad jag fortsätter med. Har planer på att sy lite sommarkjolar, klänningar och shorts också. Jag hoppas på att en av affärerna här i stan fortfarande har rea, för då ska jag handla i massor!



I morgon kommer Jockes syster Frida hit för vi ska shoppa tilsammans :) Får se om det blir några nya skor och en ny jacka till mig själv. Och om jag hittar någon födelsedagspresent till Jocke, han fyller ju snart år.

Nä, tillbaka till TV:n och godis nu. Ha de fint till nästa gång!

kramar

RSS 2.0