inget bloggande.

Som ni kanske har märkt har det inte blivit mycket bloggande på sistonde. Det beror på att jag sitter mest hela dagarna och kvällarna med tentaplugg. Jobbigt, jobbigt... Men det måste göras! "Har man gett sig in i leken får man leken tåla" som det sägs. Det blir inte mer bloggande än såhär i kväll heller. Ska nanna kudden nu. Ville bara berätta varför det inte blir en massa bloggskrivande.

kramar och godnatt!

hundvagn.

Stod på Södervärn idag och väntade på en buss. När jag står där, som mest i min egen lilla värld, dyker en tjej upp. Blonderad sådan, med svart dunjacka och ljusrosa puttinuttig mössa på huvudet. Med sig hade hon två stycken långhåriga chihuahor (ni vet den där pyttiga, otroligt bjäbbiga hundrasen) och en röd vagn. "Oj, hon såg väldigt ung ut för att ha barn. Och vilken liten barnvagn..." tänkte jag då som hastigast, men lade inte mer tanke vid det... Förrän strax innan bussen kom. Då stoppar hon ner sina små hundar i vagnen! Stackarna kunde visst inte gå, tyckte hon.

Nä, jag klarar inte riktigt av sånt... Att behandla dem som bebisar är inget vettigt sätt att uppfostra sina hundar på. De blir bortskämda små byrackor som tar alla tillfällen att sätta matte/husse på plats. Och ju mindre de är, desto värre blir det. Hundar ska vara hundar och inte bebisar! Sen kan man absolut gosa, mysa och ge dem gottebitar med jämna mellanrum, men de är alltid hundar och kommer så förbli.

Hoppas bara att hon köpte vagnen för pengar som hon själv tjänat in, så att inte hon också är lika bortskämd som hundarna och fått vagnen av mamma och pappa. Däremot ska hon ha beröm för att hon inte har skämt bort dem med mat. Det var inga tjocka chihuahor, som man tyvärr alltför ofta ser nuförtiden.




Ska klaga lite på det byxlösa modet också. Först och främst: Det är nästan vinter, för guds skull! Vinter betyder kallt! Har ni hört talas om urinvägsinfektion? Vad jag har hört ska det inte vara trevligt... Men vill du ha det, så visst, ta inga byxor på dig.

För det andra: Alla passar inte i det! Och ska du tvunget ha det, gör det rätt. Såg en 14-årig tjej för inte så länge sedan, som hade fått det alldeles om bakfoten. För det första en väldigt mycket för kort tröja. Det andra var att hon hade vanliga, genomskinliga strumpbyxor i nylon på sig. Ajajaj, inte bra... Det sista, och absolut värsta, var att hon satt på en bänk med benen uppdragna till bröstet och fint flashade sina trosor för alla. Fel, fel, fel! Fast pojkarna runtomkring blev väl glada...

Nä, i vinter blir det som vanligt för min del. Två par strumpbyxor, tjocka lårstrumpor, vanliga korta yllestrumpor, långkjol och tre långärmade tröjor. Inte att förglömma är mössan, stickade vantar och halsduk virad fem varv runt halsen. Och just det: Varmfodrade stövlar och benvärmare.

kramar och godnatt


plugga, plugga, plugga.

Här kommer en liten sång till alla som snart ska ha tenta:

Mel: Sudda bort din sura min

Plugga, plugga, plugga, plugga hela långa dán
Plugga, plugga, plugga, plugga hela långa dán

Pennan den ska inte läggas ner
Boken den får inte slås igen

Man måste plugga mycket inför tentan!
Plugga, plugga hela långa dán




Vassegoda!

kramar

vill ha en kamera.

Det hade blivit så mycket roligare att blogga då. Också tror jag att det hade blivit roligare för er som läser om ni hade fått se allt som jag skriver om. För det hade blivit lite för jobbigt att berätta allt i detalj om jag bara skulle skriva. Det hade blivit som att skriva varje inlägg som en bok... Nä, det orkar jag helt enkelt inte.

Idag har jag iaf umgåtts med mamma halva dagen, vilket var väldigt mysigt ^^ Vi spatserade runt till olika affären för att leta efter ett par jeansleggins som kunde passa henne. Och vi hittade dem! Veromodas passade henne perfekt. I alla fall hoppas vi det... Eftersom de tydligen skulle töjas nästan en hel storlek, fick mamma köpa en storlek mindre än vad vi först hade tänkt. Så vi hoppas på att de töjs precis lagom.

När inhandlandet var klart åt vi lite kinamat (du vet den där "China Box" som ligger vid triangeln?). Blev nudlar med biffgryta. Mumsigt! Tack så mycket mamma ^^ Sen blev det vidare till Södervärn för att mamma skulle träffa någon där omkring.

Efter det har det väl inte hänt så mycket intressant. Mamma åkte hem vid lite i tre, jag hämtade ut biobiljetter och gick sen för att hämta ut jämkningspapper. Ja, det var väl det mesta. Har pluggat lite också, samt sett på CSI NY. Nu ska jag, Jocke, Trixi, Otto, Sigge och Simon (phew, det var många) snart se film.

kramar sålänge.

inget nytt.

Som rubriken säger. Har varit på föreläsning idag och pluggade sen med Marie. Ska vara hemma och plugga i morgon så det blir kanske mer skrivit då, även om idag.

kramar och godnatt!

brats.

När jag var ute med Trixi innan idag hörde jag hur två småtjejer (10-12 år gamla) käftade mot en kille på en hamburgerställe. När de var klara med det (de hotade med något om att hämta mamma) gick de till en kvinna med en hund och började fråga henne en massa, på samma gång som de klappade hennes hund. Henne frågade de något om hon ville ha ägg (?!). Varken hon eller jag fattade vad de menade. Och sen fick de syn på Trixi... "Åh, vad söt!!" utbrast de båda två och började springa mot henne. Redan innan hade jag bestämt mig för att de inte fick lov att klappa henne (hatar ungar/folk utan respekt). Så kom de fram och den ena frågade om hon fick klappa. Jag sa nä, men tjejen satte sig ner och klappade henne ändå. Och då blev jag sur och skällde på henne ^^ Och kompisen också, för hon tyckte att det var fel på Trixi för att de inte fick klappa henne. Efter det pratade de en massa strunt för att verka häftiga.

Jaja, det var ganska trevligt att få ut lite ilska på några som verkligen förtjänade det ^^ Älskar att skälla när det är rättfärdigat :P

Nu ska jag ut med Trixi.

kramar och pussar

isch.

Jag har ont i mitt högra öra. Fick det idag när jag var ute med Trixi i regnvädret. Och då hade jag ändå mössa på och halsduken uppdragen över öronen. Hoppas att det inte blir öroninflammation. I så fall blir det första gången sen jag var... 12 år? Någonting sånt. Blir det så får jag köra mammas huskur mot det:

  1. Krossa en vitlöksklyfta
  2. Lägg den krossade klyftan i en liten kompress
  3. Stoppa kompressen med vitlöken i örat med inflammation
  4. Fix unt färdish!

http://garliconion.net/wp-content/uploads/2008/12/ttar_garlic_02_v_launch.jpg


Fick den här lilla behandlingen när antibiotikan slutat verka. Hade öroninflammation så ofta när jag var liten så tillslut hjälpte inget utom detta.

Usch nä, som sagt är det supertrist väder idag. Regn och rusk i massor. Men man får väl göra det bästa av det. Film någon? :) Och usch ja, kanske plugga lite också...

http://blogg.passagen.se/mr.peter.pan/resource/Regn4.jpg




Well, nu ska jag i alla fall titta på ett Ugly Betty avsnitt. Så får vi se vad som händer sen.


Kramar i höstrusket!



mår bättre.

I går var jag så otroligt förkyld att jag inte orkade göra något alls. Hade ont i varenda muskel i kroppen, hade antagligen feber eftersom jag frös och var jättevarm om vartannat, snuvig och smått ont i halsen. Och eftersom grannarna satte igång med bygge halv 10 i går morse, så fick jag inte sova ut heller. Min dag var alltså väldigt jobbig.

Idag har det däremot varit bättre. Jag fick sova till halv 11 (inget hamrande hos grannen!), vilket var underbart härligt. Näsan har inte varit lika snuvig och jag har inte haft feber heller. Just nu sitter jag och äter godis med Trixi sidan om mig. Kisarna ligger och sover på olika ställen och Jocke sitter vid datorn.

I går var det förresten 3 år sedan jocke och jag blev tillsammans :) Blev inte speciellt mycket firande eftersom jag var dålig och pengarna tryter, men jag åt frukost medan jag tog ett varmt bad. Sen, till middag, åt vi fläskfilé med pommes och skysås. Mums!! Vi får fira lite mer nästa gång kanske.

på tal om mat... Nu blev jag jättehungrig. Ska nog ta och äta upp maten som blev över innan idag. Spagetti med kött i tomatsås till. Enkelt men gott ^^

Så, vi hörs!

Kramar

RSS 2.0