och Söndag.

Har precis ätit frukost medan jag tittade på TMNT (2007). Jag varierar inte speciellt mycket vad gäller frukost, utan det blev likadan som igår. Men det är ju gott!

Det kommer nog bli en lite lagom halvslapp dag idag. Massa filmtittande, stickande och fastsyning av resårband. Och just det! Idag ska jag definitivt baka kokoskakor eftersom godiset jag hade över igår snabbt tog slut under kvällens gång. Så om jag inte bakar idag kommer jag inte ha något helggott.

Som sagt kommer det antagligen inte hända mycket mer. Hade det inte snöat och blåst som det gör så hade jag kanske tagit mig iväg till Hansagallerian för att kolla runt bland den rean som fortfarande finns, men nu blir det inte så. Får väl vara ute lite längre med Trixi i stället. Också måste jag ju förstås betala räkningar... Blä. Massa pengar som ska försvinna ur kassan igen. Jaja, sånt är livet.

Nä, nu blir det att spatsera en tur med Trixi. Och det är definitivt termobyxor och skidjacka som gäller! Berättar mer om vad jag tycker om filmen sen (även om jag inte är speciellt duktig på att recensera).

Kram på er

Lördag.

Så mycket att göra och så lite tid! Nä, inte direkt... Det mesta jag "behövde" göra i dag är redan klart, bara lite skolböcker kvar att kolla upp. Annars är det bara roliga saker kvar på dagens schema;

  • Sy fast resårband och knappar på hundtäcket.
  • Fortsätta sticka på Trixis benvärmare.
  • Ev. sticka på Fannys iPod-fodral.
  • Beställa hem lite skönlitteratur från stadsbiblioteket.
  • Titta på film.
  • Spela Dragon Age: Origins
  • Laga mat
  • Baka kokostoppar
Sen var det nog klart för idag :)

Usch, jag bar hem två extremtunga matkassar själv från ICA igår, så idag har jag jättestora muskelknutor i nacken. Inget roligt alls, speciellt eftersom de gör ont. Får nog lägga en värmekudde över nacken eller kanske till och med ta ett bad. Mmm... Bada... Jupp, så blir det nog.

Men vad har jag egentligen gjort idag? Jag vaknade cirka halv 9 och då ville Otto ligga och gosa en stund. Efter det gjorde jag frukost (en macka med rödbetssallad och spegelskinka, en med vit Castello-ost, té och mjölk (laktosfri)) och satte mig vid TV:n för att ta det lugnt en stund (2 timmar). När jag var klar med det bytte jag om och gick ut med Trixi i snön för att sedan ta mig iväg till ICA och sen till billighetsmarknaden vid Södervärn. Väl där köpte jag lite förnödenheter i form av plastpåsar och schampo/balsam och sen gick jag återigen vidare eftersom jag skulle möta upp en kille som jag fick en bok av.

Klar med det spatserade jag vidare till en syaffär och köpte resår till Trixis täcke. Vilken underbar affär det var! De hade inte tyg, men de hade symaskiner i massor och alla tillbehör du kan tänka dig behöva när du syr. Allt från pärlor till tygrosor till spetsband. Helt fantstiskt! *Suckar belåtet*

Efter det har jag inte gjort mycket mer än ätit en gång till (att sukta efter saker tar på krafterna) och nu ska jag göra té och spela en stund. Jag ska kanske ut och leka med Trixi i snön lite innan det blir mörkt, men det är möjligt att jag sparar det till i morgon.

Kramar sålänge!

Mycket att göra.

Idag har det varit en dag med massvis att göra och flera ställen att åka till. Okej, kanske inte extremt många ställen, men samma ställe flera gånger.

Först åkte jag, kl 7 i morse, taxi till djursjukhuset för att Otto skulle kastreras. Sen blev det buss tillbaka hem, sova en stund till (fram till 11 för att vara nåtsånär exakt) för att sen ta mig till skolan vid halv 2. När vi var klara i skolan handlade jag lite middag, gick hem och lämpade av allt och tog buss till djursjukhuset.

Väl på djursjukhuset hämtade jag upp lille Otto, blev av med plånboken, hittade plånboken och tog taxi hem.

Sen dess har det varit ganska lugnt. Jag har försökt varva ner med lite middag, TV och godis... Tror att jag börjar klockan 8 i morgon, så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Måste hinna gå ut med Trixi på morgonen så att jag slipper ta mig hem efter föreläsningen.

Skriver mer i morgon, och då kanske jag till och med har lite foton att bekräfta dagen med. Här kommer en bild på Otto i alla fall, eftersom dagen mest har handlat om honom;

 

Kramar och godnatt


Idioter...

...finns det visst överallt nuförtiden. Var precis ute och tog hand om en hund som någon hade bundit fast vid en stolpe ute i snön. Var i telefon med polisen när ägaren dyker upp och tycker "Ja hon skriker lite, vad gör det? Vi behöver ju inte bli ovänner för en sådan sak.". Idiot. Han hade tydligen varit uppe hos "en kompis" som har katter, så han "kunde ju inte ta med henne in.". Då kunde han väl i alla fall sätta henne i trappuppgången! Stackarn stod och skrek i mer än 10 minuter innan han kom ner igen. Då hade jag, med flera, hunnit ta loss henne från stolpen, ringt polisen, hämtat filtar till henne och tagit in henne i förrummet till ett av hyreshusen. Och med tanke på hur snäll hon var så hade vem som helst kunnat ta henne och gå därifrån. Men så långt tänkte väl inte han.

Well, jag kommer vara otroligt irriterad på honom, och på faktumet att det finns sådana människor, en bra stund till, men nu måste jag gå ut med min egen hund (påklädd täcke) innan jag ska sova. Ska upp vid 6-tiden i morgon eftersom jag ska ta Otto till veterinären för att bli kastrerad.

kram och godnatt!

Inget jobb idag.

Jodå, så blev det. Med tanke på snöovädret ringde jag och sa att det kanske var bäst att jag stannade hemma idag. Samuels mormor (som är där och passar) förstod precis, hon tyckte också att det var bäst att jag stannade hemma om jag skulle ha problem med att ta mig dit. Nämnde att det var hem som nog skulle vara det större problemet, tackade så mycket och önskade att de skulle ha en bra fortsatt dag.

Skönt att familjen är så trevlig :) Annars hade jag inte orkat med det. Då hade jag visserligen inte behövt jobba där heller, min chef har som policy att alla ska trivas, men då hade det blivit mindre i pengakassan också. Så det är härligt att det går bra ^^ Mycket mer än såhär får jag faktiskt inte berätta eftersom vi som jobbar går under sekretesslag. Därför kommer det inte bli speciellt mycket skrivet om jobbet i bloggen. Men det är kanske bra?

Nu ska jag spela en stund innan jag fortsätter plugga.

over and out!

Jobb, skola och lite roligheter.

Just nu ligger 2 kakor scones i ugnen och håller på att bli klara. Var trött på macka idag så jag bestämde mig för att baka. Baka är kul :)

Förutom sådana skojjigheter har jag också hittat på med lite kreativa projekt. I lördags natt, när jag var hemma hos mamma och pappa, sydde jag ett täcke till Trixi. Orange fleece på insidan, mot kroppen, och ett blå-vitt tjockare tyg på utsidan. Superfint tycker jag själv att det blev, även om det inte riktigt är klart än. Har knappar och resårband att sätta dit också, så att det ska kunna hålla sig på plats.



Jag håller även på med ett par benvärmare till henne. Töntigt, jag vet, men hon har lite problem i lederna i benen, så när det är kallt kan hon bli stel. Också är hon gammal, vilket gör kylan extra otrevlig. Hehe, hon kommer hata dem :P Fast som Fanny sa, "Bara tills det att hon kommer fram till att de är varma och sköna." Hon kommer låtsas att hon hatar dem sen också, bara för att, men egentligen kommer hon älska dem ;)

Annars har jag mest ordnat med skolarbete och varit på jobb. Ska jobba i kväll också och just nu borde jag egentligen hålla på med att läsa igenom artiklar till grupparbetet vi har. Så det får väl räcka med bloggande nu. Dags att dricka té (har ni tänkt på hur olika folk stavar té/the/te/thé) och läsa!

kramar sålänge!


dadada!

Nä, designen blev inte så bra... Verkar vara dålig på att komma på nytt. Jag hade egentligen tänkt att det skulle bli lite mer färgglatt denna gången, men det blev det inte, som synes.

I vilket fall som helst, jag är tillbaka! Det blir däremot inte mycket mer skrivet idag eftersom jag ska iväg till Kristianstad snart (eller rättare sagt, jag ska göra mig klar för att sticka iväg). På tal om det; Skånetrafiken är svindyra! Duo till Kristianstad = 138 hela kronor! Och det är bara för ena hållet. Nästan till och med billigare att köra... I alla fall om man är fler än två personer som ska åka.

Jag har införskaffat en liten kamera nu, på tal om annat. En klumpig sak på bara 2 mp, men jag fick den av en vänlig själ som inte ville ha den längre, och den funkar tills det att jag har ordnat en annan. Så nu kommer det lite (halvkassa) bilder upp på bloggen.

kramar sålänge, nu ska jag göra mig fin :)

slut?

Idag har jag varit på två bibliotek i Malmö och lämnat tillbaka en hel massa böcker. 12 stycken för att vara mer exakt. Och nu hoppas jag innerligt på att slippa gå och låna om dem bara för att jag inte skulle ha klarat tentan eller mitt paper. Får reda på i morgon hur det har gått med miniuppsatsen (*håller tummarna*) men tentaresultatet tar nog en vecka till i alla fall.

Annars har jag inte gjort så mycket idag... Ordnat i hyllan bland mina filmer, fick ju nya för någon dag sen och var tvungen att placera dem rätt. Ja, jag är extremt noga med mina filmer :P Men det är mest i bokstavsordning jag har satt dem i. Med någon enstaka huvudkategori.



Jag kommer göra ett litet uppehåll i bloggskrivandet igen. Ska ändra lite design och stil på bloggen och kommer tillbaka med en ny look och ett fräscht innehåll!

kramar till nästa gång!

sådär.

Fri från katten (som har lagt sig sidan om mig i stället), så nu kan jag fortsätta skriva.

Mina önskelistor är helkorkade... Mest för att de är så detaljrika och beskrivande så det finns inte. Ett exempel:

Lumene Eye Makeup Remover – http://www.lumene.com/default.asp?docId=22272&productCategoryId=21989&productId=22000
LDB Showerpeeling
Olivgrönt nagellack (liten flaska räcker)
Vitt nagellack (gärna med lite skimmer i. Liten flaska räcker)
Vit basögonskugga utan skimmer eller glitter i. Ganska vältäckande.
Ballografpenna med svart + blått bläck - http://www.lilon.se/ballograf-epoca-10mm-kulpenna-svartblaatt-blaeck-1fp-p-88.html
Stickade vantar från Lindex (kostar 99 kr)
Mavala Frost Nagellack – http://www.mavala.co.uk/frenchIcecube.html
Pengar
Kalender (Fått i förskott, 49 kr)
LDB Lotion Aloe Vera
Mörk choklad högst 72% kakao (Gärna Willys 72%. Utan smak!)
Duntofflor/Varma inneskor
Smakrikt frukt- eller bärté
Fruktkorg (gärna mycket syrliga frukter)

Men i och med det så får jag oftast precis det jag vill ha. Sen blir jag ju självklart glad om jag får annat än det jag önskat mig också. För famlijen är duktig på att gissa vad man tycker om ;)

Så vad fick jag då? Allis gav mig LDB Lotion med Aloe Vera (suveränt bra lotion tycker jag, nästan den enda jag kan använda), av Fanny fick jag en helhäftig mugg med en Superman seriestrip på (ni som inte redan visste det, jag älskar superhjälteserier, speciellt den äldre varianten!) och en vit, stickad, överdrivet mjuk och mysig halsduk. Muggen dricker jag ICAs skogsbärté ur för tillfället. Ska förresten gå och fylla på :)

Av min moster Majan och kusin Oliver fick jag en ljusstake i någon ljusrosa sten. Jättefin! Av Sebastian och Johannes fick jag en liten nyckelring med fint budskap graverat på.

Bild på muggen och ljusstaken (ursäkta kvalitén, fortfarande mobilkamera):

 

Av mina småkusiner (Kaspian och Embla) fick jag den underbara filmen "Coraline" (yey, stop-motion!):

http://www.gorjuss.co.uk/blog/wp-content/uploads/2009/01/coraline-movie-poster.jpg


Av mormor pengar och After Eight, av morfar pengar och av farmor och farfar pengar och After Eight. Av Jockes föräldrar fick jag hemmastickade vantar och en matchande mössa.

Sist men inte minst, vad jag fick av mamma och pappa:

2 st ballografpennor, en med svart och en med blått bläck
Olivgrönt nagellack
Vitt nagellack med skimmer (väldigt fint även fast det blev mest skimmer bara)
Stickade vantar i lila (som jag tyvärr fick byta till ett par svarta för att de passade bättre i storlek)

*(Hihi, Otto drömmer att han äter något. Han smaskar i sömnen!)*

Kalender
Böckerna "Om jag kunde drömma" och "Legend of the Dark Crystal"
Badkulor
Glasögonservetter...

Hmm... Vad fick jag mer? Jag är helt säker på att jag har glömt nämna något. Men vad? Hmm... Jaja, det får vara så sålänge.

Jag ska snart köpa någon julklapp till mig själv också. Nya glasögon, 1 TB extern hårddisk, eventuellt en digitalkamera också ska jag köpa några böcker och filmer. Längtar! Men först ska jag bli klar med kriminologikursen som jag håller på med just nu. Bara denna veckan kvar (förhoppningsvis), har tenta i morgon också får jag reda på den 15:e om mitt paper har blivit godkänt.

Nä, nu får det räcka med skrivandet för tillfället! Ska spela lite (Dragon Age: Origins) och sen ska jag plugga en massa inför i morgon. Ha det bra sålänge!

kramar

hehe.

Jag blir tokig! Jag glömmer alltid bort att skriva :) Kanske för att jag inte har något att skriva om... Och kanske för att jag inte har några roliga bilder att lägga in. Förhoppningsvis ska det bli ändring på det snart! Går omkring och funderar på om jag ska köpa en digitalkamera, och vad jag ska köpa för någon i så fall.

Hur är det förresten för alla såhär efter jul? Är ni överrösta med saker ni egentligen inte ville ha, och själva alldeles panka? Inte jag :) Min släkt bestämde sig för att vi inte skulle överdriva med julklappsköpandet i år. Och det fungerade superbra! Vi fick vars en i släkten vi skulle köpa en julklapp till, sen fick det räcka. Självklart köpte vi ju fler till närmsta familjen, men det blev nog ändå mycket billigare än normalt.

Så vad köpte jag? Till Allis köpte jag en parfym på H&M, Fanny fick 3 par Hello Kitty-strumpor (ni vet den varma sorten) från samma ställe. Mamma fick (från oss alla) ett par örhängen i form av trollslända medan pappa fick ett helt penset med pennskrin och en sudokutidning (också från alla barnen). Sen fick de en trisslott att dela på.

Jag får fortsätta skriva sen, för jag fick precis en Otto i knäet. Gud vad stor han börjar bli!

kramar

RSS 2.0