hundvagn.

Stod på Södervärn idag och väntade på en buss. När jag står där, som mest i min egen lilla värld, dyker en tjej upp. Blonderad sådan, med svart dunjacka och ljusrosa puttinuttig mössa på huvudet. Med sig hade hon två stycken långhåriga chihuahor (ni vet den där pyttiga, otroligt bjäbbiga hundrasen) och en röd vagn. "Oj, hon såg väldigt ung ut för att ha barn. Och vilken liten barnvagn..." tänkte jag då som hastigast, men lade inte mer tanke vid det... Förrän strax innan bussen kom. Då stoppar hon ner sina små hundar i vagnen! Stackarna kunde visst inte gå, tyckte hon.

Nä, jag klarar inte riktigt av sånt... Att behandla dem som bebisar är inget vettigt sätt att uppfostra sina hundar på. De blir bortskämda små byrackor som tar alla tillfällen att sätta matte/husse på plats. Och ju mindre de är, desto värre blir det. Hundar ska vara hundar och inte bebisar! Sen kan man absolut gosa, mysa och ge dem gottebitar med jämna mellanrum, men de är alltid hundar och kommer så förbli.

Hoppas bara att hon köpte vagnen för pengar som hon själv tjänat in, så att inte hon också är lika bortskämd som hundarna och fått vagnen av mamma och pappa. Däremot ska hon ha beröm för att hon inte har skämt bort dem med mat. Det var inga tjocka chihuahor, som man tyvärr alltför ofta ser nuförtiden.




Ska klaga lite på det byxlösa modet också. Först och främst: Det är nästan vinter, för guds skull! Vinter betyder kallt! Har ni hört talas om urinvägsinfektion? Vad jag har hört ska det inte vara trevligt... Men vill du ha det, så visst, ta inga byxor på dig.

För det andra: Alla passar inte i det! Och ska du tvunget ha det, gör det rätt. Såg en 14-årig tjej för inte så länge sedan, som hade fått det alldeles om bakfoten. För det första en väldigt mycket för kort tröja. Det andra var att hon hade vanliga, genomskinliga strumpbyxor i nylon på sig. Ajajaj, inte bra... Det sista, och absolut värsta, var att hon satt på en bänk med benen uppdragna till bröstet och fint flashade sina trosor för alla. Fel, fel, fel! Fast pojkarna runtomkring blev väl glada...

Nä, i vinter blir det som vanligt för min del. Två par strumpbyxor, tjocka lårstrumpor, vanliga korta yllestrumpor, långkjol och tre långärmade tröjor. Inte att förglömma är mössan, stickade vantar och halsduk virad fem varv runt halsen. Och just det: Varmfodrade stövlar och benvärmare.

kramar och godnatt


Kommentarer
Postat av: mams

Bara du inte fryser så...puss

2009-10-13 @ 21:23:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0